Šláger WHIL dvakrát prerušili pre výtržnosti fanúšikov

10.12.2011 Celý región

VESELÍ NAD MORAVOU 10. decembra (WEBNOVINY) - Šláger 13. kola spoločnej slovensko-českej súťaže hádzanárok (WHIL) HK Britterm Veselí nad Moravou - HK Slovan Duslo Šaľa sprevádzali výtržnosti fanúšikov hostí.

Agentúra Mediafax informovala, že hneď v úvode sobotňajšieho stretnutia - po úvodnom góle českého majstra - vtrhli na palubovku tri desiatky opitých divákov.

Zápas museli prerušiť a nespratníkov vyviedli až po 20 minútach za asistencie privolanej polície.

"Predseda klubu musel zavolať na výtržníkov policajtov. Opití diváci hádzali na palubovku konfety a odmietali opustiť ihrisko. Takéto výtržnosti divákov som za desiatky rokov účinkovania v najvyššej súťaži nezažil," citoval Mediafax športového riaditeľa Veselí Vlastimila Procházku.

Neprístojnosti v podaní podgurážených Šaľanov pokračovali aj po zmene strán. V 34. min za stavu 12:11 pre domáce družstvo museli rozhodcovia duel opäť prerušiť a oba tímy odišli do kabín. "Čakali sme na príjazd špeciálnej policajnej zásahovej jednotky z Brna," uviedol Procházka.

Po polhodinovom prerušení, keď zásahová jednotka vyviedla z haly najväčších výtržníkov, stretnutie pokračovalo a napokon sa aj dohralo. Táto pauza prospela viac Veselí, ktoré otočilo stav na 14:11 a v 45. min vyhrávalo už 19:13. Šaľa sa nedokázala spamätať, v 54. min prehrávala 14:23 a napokon utrpela prehru 17:23.

HK Britterm Veselí nad Moravou - HK Slovan Duslo Šaľa 23:17 (10:11)
Najviac gólov: Súkenníková 7, Fleková 5/1, Tomečková 3/1 - Veselková 4/1, I. Bahýlová, Vidiečanová, Bérešová a Czaniková po 2
Pok. hody: 3/2 - 1/1, vylúčené: 5 - 4, ČK: L. Weibelová (Šaľa) za hrubý faul, rozhodovali: Simu a Hanák (obaja ČR), 350 divákov
 

Vyberte región